El carrer Manso estrena carril bici

Un nou tram entre el carrer Comte Borrell i l’avinguda Paral·lel que permet millorar la connexió entre el Casc Antic de Ciutat Vella i el Paral•lel, a través de la Superilla de Sant Antoni.

..
20/09/2022 - 13:38 h

Ja es pot circular pel nou carril bici del carrer Manso, entre el carrer Comte Borrell i l’avinguda Paral·lel. Un carril segregat i unidireccional a la vorera banda mar que inclou separadors, zones avançades per bicicletes i semàfors específics pel col·lectiu ciclista.

Gràcies a aquesta nova infraestructura ciclista, es millora la connexió entre el Casc Antic de Ciutat Vella i el Paral·lel, a través de la Superilla de Sant Antoni.  Les obres, que s’han fet en diverses fases, han permès redissenyar les cruïlles de Manso amb el carrer Viladomat i el carrer Calàbria, i redistribuir les zones de càrrega i descàrrega, les parades de taxi i bicing i els contenidors.

7 nous trams de carrils bici

Els darrers mesos han entrat en servei a la ciutat 7 nous trams de carril bici, entre els quals hi ha el carril bici del carrer de Sants, entre la Riera Blanca i Arizala; el de l’avinguda Meridiana, entre Mallorca i Josep Estivill; el carril bici del tram central de l’avinguda Diagonal, entre passeig de Gràcia i passeig de Sant Joan; el tram de carril de l’avinguda Diagonal, entre Pius XII i la facultat d’Empresarials; el tram de carril bici de la Gran Via de les Corts Catalanes, entre els carrers Pau Claris i Marina; el de la Ronda Guinardó, entre els carrers Vinyals i Cartagena; o el de Nàpols, entre la Travessera de Gràcia i Provença.

Les obres de les diverses intervencions en els carrils bici s’estan finançant amb inversió provinent dels fons Next Generation, de la Unió Europea.

Tota la infraestructura ciclista al mapa de la bici

La nova infraestructura ciclista ja apareix al mapa de carrils bici de la ciutat disponible en pdf a la web de Mobilitat i bicicleta.

https://ajuntament.barcelona.cat/bicicleta/sites/default/files/Mapa_Carrils_Bici.pdf

El mapa suma 20.000 descàrregues des del web i ja s’han editat 36.000 exemplars en paper. Els usuaris poden consultar-hi les direccionalitats de la xarxa, la tipologia de cada via (carrer 10, carrer 30, espais compartits amb vianants) i la normativa de circulació per les bicicletes, inclosa al revers.