El model Superilla Barcelona s’expandeix a la Cimera Mundial d’Alcaldes C40

La Cimera Mundial d’Alcaldes C40 reconeix el model Superilla Barcelona com una experiència d’èxit de transformació de la ciutat i una referència internacional. Capitals mundials com Berlín, Viena, Rotterdam, Bogotà o Los Angeles ja han adaptat i aplicat aquest model, que els darrers dos anys ha despertat l’interès de més de 250 ciutats i països, que han sol·licitat als serveis tècnics de l’Ajuntament informació detallada del model Superilla Barcelona.

21/10/2022 - 09:35 h - Urbanisme i infraestructures Ajuntament de Barcelona

Barcelona ha compartit el seu model Superilla a la Cimera Mundial d’Alcaldes C40, celebrada a Buenos Aires del 19 al 21 d’octubre, en què també s’han explicat altres experiències de referència per avançar cap a ciutats més verdes i habitables, com la 15-Minute City de París, els Low Traffic Neighborhoods de Londres o la Strade Apperte de Milà.

També s’han pogut conèixer més en detall altres projectes de ciutat que han començat a aplicar el model Superilla Barcelona després d’un treball de cooperació tècnica entre ajuntaments. Els projectes inspirats en la capital catalana, que busquen guanyar espai verd i per a vianants, reduir la contaminació i el vehicle privat, impulsar el transport públic i potenciar l’economia de proximitat són els següents:

Més informació

Notícies relacionades