El servei d'aparcament segur per a Bicicletes, Bicibox, arriba al metro de Barcelona

21/07/2021 - 15:02

Mobilitat i transports. El servei Bicibox s'ha instal·lat a les estacions de metro Parc Logístic (L9 Sud) de la Zona Franca, la primera en territori barceloní, i Badalona Pompeu Fabra (L2).

Bicibox és un sistema segur i gratuït instal·lat en la superfície del metro el que permet no ocupar espai en superfície per l’aparcament de les bicicletes. El servei està pensat per fomentar la intermodalitat entre el transport públic i les bicicletes.

Des d’avui, 21 de juliol, la ciutat de Barcelona disposa d’un nou sistema d’aparcament segur per a bicicletes. Situat a l’estació de Parc Logístic (L9 Sud), es tracta del Bicibox, un servei impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i que ja és present a prop d’una vintena de municipis de l’àrea metropolitana.

El principal objectiu d’aquest sistema és facilitar la intermodalitat entre la bicicleta i la xarxa de metro de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, alhora que contribuir a accelerar un canvi d’hàbits cap a una mobilitat més neta i sostenible, sobretot en aquelles ubicacions estratègiques on no hi ha oferta d’aparcaments segurs a l’entorn.

En aquest sentit, per a les persones usuàries de bicicleta, disposar del servei de Bicibox permet accedir més fàcilment al metro, més ràpidament i amb més seguretat en els desplaçaments quotidians, a través d’una xarxa ferroviària de vuit línies i 159 estacions (properament 160) que es distribueixen per Barcelona i els vuit municipis del seu continu urbà.

En aquests moments, el servei està present en dues estacions de la xarxa de metro, la del Parc Logístic i la de Badalona Pompeu Fabra (L2), que ha entrat en servei també avui, però es preveu que en els propers mesos siguin cinc les parades de metro que comptin amb el Bicibox.

La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha remarcat la importància de fomentar el canvi cap a una mobilitat urbana més sostenible i que TMB aposta per entendre la mobilitat com un servei a la ciutadania.

Com funciona el Bicibox?

Es tracta d’espais rectangulars tancats, amb una porta de control d’accés, que s’obre amb una targeta magnètica de Bicibox, que es rep quan la persona usuària es dóna d’alta al servei.

També disposa d’un punt de manteniment amb eines per arreglar la bicicleta, en cas de necessitat.

L’horari del Bicibox al metro és el mateix que el de les estacions de metro.

El Bicibox és un servei metropolità gratuït, sense cost per a la persona usuària. Per poder-lo utilitzar, cal donar-se d’alta del servei a través del web, al telèfon 934 801 559 o a l’Oficina d’Atenció a l’Usuari (passeig dels Ferrocarrils Catalans, 144. Cornellà de Llobregat).

Millor connexió a la Zona Franca amb transports sostenibles

En el cas de l’estació de Parc Logístic (L9 Sud) de la Zona Franca, el Bicibox facilitarà a les persones treballadores de la Zona Franca els desplaçaments entre l’estació de metro i el seu lloc de treball.

Concretament, la instal·lació de Bicibox Parc Logístic està situada al vestíbul superior de l’estació i disposa de 32 places per aparcar bicicletes particulars, organitzades a doble nivell.

D’aquesta manera, s’impulsen els desplaçaments sostenibles d’últim quilòmetre pel polígon industrial de la Zona Franca i s’eaparcamenvita, en la mesura del possible, l’ús del vehicle privat.

Més informació.

Web de Bicibox.