Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Notícies

Un festival ple d'apostes segures i de valors emergents

dc. 05/06/2024 | 15:30 H

Hi ha un Grec per a cada espectador, ja que de la tria personal de cadascun depèn la cara del festival que es mostra. Hi ha qui aposta pels valors segurs i qui renunciaria a tot per ser un dels primers a descobrir un gran de l'escena, la dansa o el circ de demà. I vosaltres, quin Grec Festival de Barcelona voleu veure? Un de ple de grans estrelles o un de farcit de talents que encara no coneixeu?

Tot ho teniu a la programació d'enguany i, encara que us recomanem que veieu una mica de tot, si aposteu per clàssics imperdibles, teniu cites de tota mena. Pel que fa al teatre, veureu com Jan Lauwers i la Needcompany revisen l'univers de Shakespeare al Teatre Lliure Montjuïc, des dels drames més sanguinaris fins a les comèdies, en dos muntatges: Billy's Violence i Billy's Joy (dies 28 i 29 de juny; dia 30, sessió doble). Angélica Liddell (Dämon. El funeral de Bergman; entrades exhaurides; 20 i 21 de juliol) o una companyia referent de l'escena catalana que comença a acomiadar-se a La gran nit de Dagoll Dagom (11, 12 i 13 de juliol) són altres propostes infal·libles. Passeu pel Teatre Nacional els dies 6 i 7 si encara no coneixeu el treball del director polonès Krzysztof Warlikowski, un dels noms indispensables de l'escena europea actual que es basa en un llibre de J.M. Coetze per dur a escena un muntatge basat en el personatge d'Elizabeth Costello. I si ja heu vist Oriol Broggi dirigint textos de Wajdi Mouawad, segur que no faltareu, al Teatre de la Biblioteca, a les representacions de Tots ocells (25-28 de juliol).

Pel que fa a la música, recordeu que Antònia Font, un mite del pop en català, seran al Teatre Grec els dies 18 i 19 de juliol. I pel que fa a la dansa i el moviment, enguany tornen al Grec La Veronal, amb una versió ampliada de Sonoma (6 i 7 de juliol), i també el coreògraf nord-americà William Forsythe, un dels principals noms dedicats a l’estudi del moviment, que, amb Rauf RubberLegz Yasit, porta al Mercat de les Flors Friends of Forsythe (8-10 de juliol; a la imatge. Foto: Bernadette Fink). I, en el món del circ, tot i que el seu espectacle prengui aquest cop la forma d'una conferència dramatitzada, tindreu a tot un especialista a fer-vos ballar el cap i una de les figures més especials del circ contemporani, Johann Le Guillerm, introduint-vos en els camins tortuosos de la patafísica a Le Pas Gran Chose (Mercat de les Flors; del 30 de juny al 2 de juliol).

 

Talent emergent

Però no tot són valors segurs. De vegades, joves talents o artistes que fan carrera mirant-se el seu art d'una manera nova aporten als espectadors i espectadores experiències diferents. Ho fan col·lectius com José y Sus Hermanas, que malgrat tenir ja una trajectòria considerable, continuen experimentant amb la manera d'explicar. Ho fan a Morir lo hace todo el mundo que, del 26 de juny al 2 de juliol, podrem veure al Teatre Lliure Gràcia. El 8 i 9 de juliol, al Mercat de les Flors, la companyia Monte Isla munta per primera vegada una obra amb presència humana en escena en l'espectacle d'escena híbrida Un cos sense talent. En el mateix escenari, els dies 24 i 25 de juliol, l'agrupació madrilenya Kor’sia evoca Petrarca amb el llenguatge del moviment a Mont Ventoux. I artistes com La Corcoles us demostraran a Carena (plaça de Margarida Xirgu, del 4 al 6 de juliol, amb entrada lliure) tot el que es pot dir amb el llenguatge de la dansa. Torneu a la mateixa plaça l'11 de juliol i, amb música i cançons, el Col·lectiu Pedant a Missa i Repicant us explicarà la història d'una atleta fugida: Les aventures extraordinàries de la Fiona Pereshtròikovitx. A l'Espai Lliure del Teatre Lliure Montjuïc, per la seva banda, els i les integrants de la Fundació Mis Bragas us conviden a enfrontar-vos a la fi del món durant una festa a Extinction Rave (14 i 15 de juliol). Una coreògrafa premiada a l'Institut del Teatre, Ester Guntín, per la seva part, porta la coreografia Quiso negro (també la trobareu a Òh!Pera, al Liceu) els dies 23 i 24 de juliol al Mercat de les Flors.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades