Camina o pedaleja

Adaptem la ciutat reivindicant el vianant, la bicicleta i el transport públic com a centre de la mobilitat. Espais pacificats al trànsit, espais segurs, amb menys contaminació, amb una xarxa connectada i, sobretot, en una ciutat saludable per a tothom. Informa’t de com ho estem preparant tot. 

Respostes sobre la nova mobilitat

Consulta els dubtes que pots tenir sobre els canvis de mobilitat per adaptar-nos a una situació nova a la ciutat: mesures de seguretat, neteja, recomanacions per fer servir el transport públic, ampliació de la xarxa de carrils bici i espais pacificats per als vianants.

Millores a la xarxa pedalable

Hem estrenat 20 km de carrils bici, hem obert corredors i carrers 30, tenim 52 estacions noves de Bicing, hem millorat el mapa de la bicicleta indicant-hi el sentit dels carrils per facilitar-hi la circulació i s'han creat espais pacificats on la bici té preferència sobre els vehicles motoritzats. Consolidem la bici com mitjà de transport sostenible i segur. 

Més facilitat per estacionar a les zones de càrrega i descàrrega

Ha arribat SPRO, una nova aplicació mòbil gratuïta destinada als professionals de la distribució urbana de mercaderies (DUM) per estacionar a les places de càrrega i descàrrega de la ciutat i de l’àrea metropolitana. 

Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona

Des de l'1 de gener de 2020 està en marxa la zona de baixes emissions (ZBE), un àmbit de protecció de l’atmosfera que engloba tota la ciutat de Barcelona entre les rondes i alguns municipis veïns.​ Informeu-vos de tots els detalls, del calendari i de les opcions de mobilitat i adopteu una mobilitat més sostenible per a una ciutat més saludable.

On es poden aparcar les motos?

Les motos i els ciclomotors s’han d'estacionar preferiblement a les places habilitades a la calçada i als aparcaments subterranis. L'objectiu és alliberar l'espai a les voreres per tal d'assegurar la seguretat dels vianants i el pas de persones amb mobilitat reduïda.

Una ciutat a 30 quilòmetres per hora

Es limita a 30 km/h la velocitat de 112 km de vies de la ciutat. La mesura ja afecta l’eix del carrer de la Creu Coberta - carrer de Sants i s’aplicarà a tota la xarxa secundària. L’objectiu és reduir l’accidentalitat i la gravetat de les lesions i aconseguir un espai públic més amable. Amb el nou decret municipal, el límit de velocitat del 68% de les vies de la ciutat serà de 30 km/h.

Actualitat

El Bicing es confirma com l’opció de transport més segura

07/08/2020 - 12:41

Mobilitat. Amb el desconfinament creixen les noves altes un 77% i es recuperen els nivells d’ús del servei de començaments d’any.

Més punts de recàrrega de vehicles elèctrics

05/08/2020 - 10:12

Mobilitat. La xarxa Endolla Barcelona ja té 500 punts de recàrrega i supera les 5.000 persones usuàries.

Es posa en marxa l’ampliació de l’estacionament regulat de la Zona 15

04/08/2020 - 13:28

Mobilitat i transports. El dia 3 d’agost es van posar en funcionament 367 places per a cotxes i 30 places per a motos a la zona compresa entre la ronda de Dalt, el passeig de Sant Gervasi, el carrer de Bellesguard i el carrer de...

Afectacions a la mobilitat per treballs de pavimentació a la ciutat

02/08/2020 - 12:59

Obres. Aquest tipus d’actuacions permetran dotar d’una major seguretat a les infraestructures viàries de la ciutat.

UNA CIUTAT PER CAMINAR O PEDALEJAR

Adaptem l'espai públic i la mobilitat perquè ens puguem desplaçar per la ciutat més fàcilment i amb més seguretat, sempre amb mitjans de transport sostenibles i saludables, en benefici de tota la ciutadania. Treballem per a la ciutat que volem.

Prioritat els vianants

El vianant és ara més que mai el centre de la mobilitat: a Barcelona s'hi camina i es gaudeix de la ciutat.

Anar a peu és la manera més natural i saludable de desplaçar-nos. Tots som vianants en algun moment. És imprescindible tenir espais pacificats al trànsit, per on les persones ens puguem desplaçar amb seguretat, amb menys contaminació. Espais on retrobar-nos, conversar, jugar o passejar. Espais per gaudir la ciutat.  

Desplaçaments segurs i sostenibles

Una Barcelona dinàmica, connectada i oberta al món on les persones es desplacen amb eficiència i facilitat per tota la ciutat.

Protegint especialment els vianants i afavorint la convivència d’usos. A peu, en bici i amb transport públic. Barcelona construeix una xarxa de mobilitat connectada perquè tothom trobi una manera segura i sostenible de recórrer els carrers.  Una mobilitat equitativa i a l’abast de tothom. Intel·ligent i respectuosa amb l’entorn i les persones.

Ciutat saludable

Barcelona s'adapta per ser el referent d'una mobilitat sostenible i lliure de fums.

La lluita contra el canvi climàtic i la reducció d'emissions amb efecte d’hivernacle és ara més que mai una necessitat. Barcelona aprofita l'oportunitat per treballar per a una ciutat saludable on conviuen el dret a moure'ns i el dret a un futur amb un aire net.

Ciutat pedalable

Carrils bici, corredors ciclistes i carrers 30 són espais on les bicicletes tenen prioritat sobre els vehicles motoritzats.

Obrim espais on la bicicleta esdevé el mitjà de transport prioritari. Ampliem la xarxa de carrils bici i garantim els desplaçaments per la ciutat enllaçant les zones pacificades amb opcions de transport públic, perquè sempre puguis portar la bici amb tu.

Llocs web recomanats

Una ciutat més segura per a tothom

Fem entre tots i totes una ciutat més segura per a tothom. Vagis amb cotxe, moto, bicicleta o a peu, respecteu les normes de circulació i desplaceu-vos amb seguretat.

La xarxa ciclista continua creixent

Podeu consultar el plànol de la xarxa de carrils bici, implantats i en construcció, i vies ciclables de Barcelona (última actualització: setembre 2018)

Rodes, plataformes i patinets elèctrics

Barcelona disposa d'una ordenació per regular els vehicles de mobilitat personal (VMP) i els cicles de més de dues rodes, amb l’objectiu de resoldre problemes de convivència a l’espai públic.

Dades Bàsiques de Mobilitat 2016

En aquest document podeu consultar l'evolució i característiques de la mobilitat a la ciutat de Barcelona durant l'any 2016.

Què és la zona de baixes emissions? S'estableix una àrea de més de 95 km2 (Barcelona i els municipis circumdants a les rondes), on es preveu restringir progressivament la circulació de vehicles contaminants.
Benvinguda a la Marina, L10!

Des del 8 de setembre, la Marina ja té metro! Ja estan en marxa dues de les cinc estacions de la nova L10 Sud: Foc i Foneria.

Estratègia municipal per impulsar la mobilitat elèctrica

Es treballa perincrementar el nombre de vehicles elèctrics dels serveis municipals i del transport públic, així com incentivar-ne l’ús en l’àmbit privat.

Suma't al Pla Clima

El canvi climàtic és una realitat i està ocasionat per l’ésser humà. Ja tenim evidències dels seus impactes i cal actuar per a fer-hi front. Què hi pots fer tu?

Les voreres, per als vianants

Consulteu la normativa d’aparcament de motocicletes i ciclomotors als carrers de Barcelona. Gràcies per aparcar als espais habilitats!