26 de juny de 2019. Sessió de planificació de la Setmana de la mobilitat i el dia sense cotxes 2019

26/06/2019

En la sessió es va presentar la planificació de la Setmana de la Mobilitat, que se celebra entre el 16 i el 22 de setembre i del Dia sense Cotxes (22 de setembre). Es va convidar als membres del Pacte a participar en l’agora (o speaker’s corner) en què es faran àgils presentacions d’iniciatives, bones pràctiques o projectes que incideixin en la millora de la mobilitat. Seguidament, mitjançant una enquesta prèvia es va avaluar l’edició de la Festa de la bici del 2019 i es van fer fer propostes de millora per a la Festa de la bici del 2020. 

21 de març de 2019. Grup de Transport Públic

21/03/2019

En la sessió es va tractar la proposta d’ordenació dels autobusos supramunicipals en la ciutat de Barcelona. Es va exposar la diagnosi (corredors d’entrada a la ciutat, terminals de busos i punts crítics) i es van exposar els criteris que regiran el nou model de regulació d’aquests vehicles. Així mateix, es va fer la valoració de la implantació de la Nova Xarxa Bus pel que fa al passatge, regularitat,  informació del servei, millora dels vehicles i  intercanviadors. Finalment es van exposar les propostes a implantar per a la consolidació de la xarxa.

7 de març de 2019. Sessió Plenària

07/03/2019

L’alcaldessa de Barcelona, presidenta del Pacte per la Mobilitat, va iniciar la sessió destacant la importància d’haver aconseguit que la ciutat sigui la capital europea de la Mobilitat, en haver guanyat el projecte KIC Urban Mobility. Es va posar de manifest la necessitat d’aconseguir una ciutat més saludable, d’apostar pels modes de desplaçament menys contaminants, de guanyar més espai públic segur i de millorar les connexions en transport públic. Així mateix es va explicar el Pla de Mobilitat Urbana i es van aportar dades de l’activitat del Pacte com a òrgan de participació i debat. 

27 de febrer de 2019. Sessió bicicletes i motos d’ús compartit

27/02/2019

En la sessió es va explicar la proposta de regulació de les bicicletes i motos d’ús compartit: els objectius, les oportunitats i riscos, el funcionament de les llicències, l’aplicació de la taxa i la voluntat de l’Ajuntament d’exercir un control de les externalitats que pot generar el servei. Es va destacar la conveniència que la regulació es faci amb una visió metropolitana.

21 de febrer de 2019. Barcelona, capital europea de la Mobilitat

21/02/2019

Amb motiu de la designació de Barcelona com a Capital Europea de la Mobilitat, es realitza una sessió del Pacte per la Mobilitat en què Lluís Gòmez, comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació explica  el projecte, la seva composició, els objectius que persegueix i les oportunitats que ofereix. 

18 de febrer de 2019. Pla de Mobilitat Urbana 2019 - 2014

18/02/2019

En aquesta sessió es va fer balanç de la feina feta fins ara per desenvolupar el Pla de Mobilitat Urbana 2019-2024. Sobretot el balanç com a procés participatiu i com s’estan materialitzant les diferents propostes rebudes per part dels diferents agents implicats en aquest procés.

18 de febrer de 2019. Reunió la Comissió Permanent

18/02/2019

Valoració de la celebració dels 20 anys del Pacte per la Mobilitat, del butlletí electrònic i la preparació del Plenari del Pacte varen ser els temes tractats en aquesta sessió. 

Mobilitat en bicicleta

14 de febrer de 2019. Seguretat Viària, Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i Dia sense Cotxes

14/02/2019

En aquesta sessió es va presentar el balanç d’accidentalitat del 2018 i es van presentar les principals accions que s’impulsen per reduir la victimització a la ciutat. També es va fer balanç de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2018 i especialment del Dia sense Cotxes, coincident amb la festa de la Mercè.

7 de febrer de 2019. Grup de treball motos

07/02/2019

En aquesta sessió es va plantejar diferents temes relatius a la mobilitat en moto des de tres àmbits diferents. Per una banda el seu impacte en la contaminació de la ciutat. Per altra banda, el seu impacte en l’accidentalitat i com poder reduir-lo. I per acabar vàrem tractar sobre l’aparcament de les motos i la gestió de l’espai públic.

9 de gener de 2019. Convocatòria General de Subvencions

09/01/2019

La sessió es va fer conjuntament per als membres del Pacte per la Mobilitat i del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat es van explicar les novetats de la convocatòria d’aquest any i la tramitació de les subvencions pel que fa a presentació dels projectes i la seva justificació posterior. En la segona part de la sessió es van fer grups corresponents als programes de sostenibilitat, urbanisme, mobilitat, patrimoni i drets dels animals i es van plantejar i resoldres qüestions relacionades amb cada àmbit.