La Xarxa d'Equipaments Ambientals de Barcelona ja té nou calendari per al 2023

23/12/2022 - 12:38 h

XEAB. El calendari de sobretaula es pot recollir a La Fàbrica del Sol i també es pot descarregar en format digital

La XEAB, Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona, celebra l’entrada al nou any amb un calendari il·lustrat que recull les principals efemèrides que celebrarà la ciutat durant l’any 2023 en matèria ambiental i de sostenibilitat. Enguany, el calendari porta per lema “Per fer front a l’emergència climàtica… actuem!” i és obra de la il·lustradora i dissenyadora gràfica creativa Albacoor (Alba Ortega Codina).

Es tracta del tercer calendari que publica la XEAB des que es va formar aquesta xarxa que aglutina els equipaments d’educació ambiental de proximitat de Barcelona. Actualment, la XEAB està formada per 17 equipaments de referència als barris que programen activitats i accions destinades als veïns i veïnes de cada Districte i que sumen esforços per estendre la cultura de la sostenibilitat a tota la ciutat.

En aquest sentit, cada mes del calendari inclou un missatge que convida a l’acció. Al mes de gener, febrer i març, per començar l’any, hi trobem missatges relacionats amb l’energia i recomanacions per millorar l’eficiència energètica a les llars. També hi ha missatges relacionats amb la mobilitat sostenible, com per exemple el del mes d’abril: “Utilitzar la bicicleta redueix el trànsit als carrers, les emissions i el soroll a la ciutat”. La conservació de la biodiversitat , la reducció de residus o la teoria de l’Economia del Dònut són altres temàtiques que ressalta el calendari de la XEAB al llarg de tots els mesos d’aquest nou any.

La XEAB desitja un bon 2023 a tota la ciutadania amb aquest calendari que es pot recollir a La Fàbrica del Sol a partir del dilluns 9 de gener o descarregar en format digital.