Presentació del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació Barcelona

08/02/2023 - 16:04 h

Turisme sostenible. Laia Bonet i Xavier Marcé han presentat als agents del sector turístic els 19 projectes que es duran a terme amb els prop de 41M€ finançats pels fons Next Generation.

Laia Bonet i Xavier Marcé presenten als agents del sector turístic els projectes que s'executaran amb els fons Next Generation. Un total de 19 projectes que han aconseguit finançament per un valor de gairebé 41 milions d'euros.

L’auditori de la Fundació Miró ha estat l’escenari aquest dimecres de la presentació del ‘Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació Barcelona’, amb la participació de la tercera tinent d’alcaldia de l’Àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Laia Bonet, i el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé. A l’acte s’han exposat els projectes que es financen amb fons europeus Next Generation en l’àmbit turístic, que estan agrupats en 4 grans eixos:

-Cultura i patrimoni

-Sostenibilitat

-Innovació

-Mobilitat sostenible

Alhora hi ha 6 grans àmbits al voltant d’aquests eixos:

1)Litoral: actuacions de millora de les platges i la zona dels banys del Fòrum, amb una inversió prevista de 4 milions d’euros.

2)Besòs/Collserola: accions per dinamitzar el parc natural de Collserola i el Rec Comtal, amb el desenvolupament de 4 projectes per valor de gairebé 5 milions i mig d’euros.

3)Montjuïc: millores per l’accessibilitat d’aquest gran parc ciutadà amb una reforma integral de les escales mecàniques de la muntanya per garantir l’accessibilitat i millorar l’eficiència energètica, i una adequació del Castell de Montjuïc per ampliar els espais visitables, per un valor de més de 7 milions d’euros.

4)Mobilitat Sostenible:  projectes per millorar l’encaix de la mobilitat turística a la ciutat i fer-la més sostenible amb més 5 milions d’euros, potenciant el rol de l’Estació del Nord i millorant la Zona Bus d’estacionament d’autocars a través d’innovacions tecnològiques.

5)Nova oferta turística desconcentrada: es plantegen nous punts d’interès competitius per aconseguir el reequilibri urbà en una ciutat policèntrica, amb actuacions com ara la renovació del Parc de la Ciutadella per recuperar tot el seu potencial com a parc i convertir-lo en un pol de coneixement, divulgació, recerca i innovació punter a Europa. També la restauració ambiental del Parc del Laberint d’Horta, la creació del Laboratori d’Art Urbà de Nou Barris, l’adequació del  Centre d’Interpretació del Treball i Ciutat a la Fabra i Coats, una sala immersiva dels murals del segle XIV de la Capella St. Miquel del Monestir de Pedralbes, o la creació del Jardí Geològic a Les Corts, totes elles amb un pressupost de quasi 10 milions d’euros.

6)Innovació: projectes per fer un salt en la digitalització de la promoció, la informació als visitants i la gestió  turístiques, que posicionin Barcelona com una destinació innovadora. Les accions aniran a càrrec del Consorci de Turisme de Barcelona i a través d’ajuts a les associacions del sector amb col·laboració público-privada, per un valor de més de 7 milions d’euros.

A l’acte també han participat Carme Ribas, gerent del Consorci del Besòs; Eduard Torres, president del Comitè executiu del Consorci  Turisme de Barcelona, Marta Labata, directora general de B:SM i Marko Daniel, director de la Fundació Joan Miró.

La trobada, adreçada a diferents agents del sector de l’economia del visitant, ha servit per explicar els 19 projectes i intervencions que es duran a terme a la ciutat finançades pels fons europeus en els pròxims 3 anys. Aquests s’agrupen en actuacions en l’àmbit de la nova oferta turística desconcentrada,  el patrimoni i la cultura, la sostenibilitat, la innovació, o la mobilitat sostenible, entre altres.