2n cicle online de l’Espai Consum Responsable: Re-pensem el nostre consum #desdecasa

18/05/2020 - 10:49 h

Nova programació d’activitats online per replantejar la forma de consumir.

Donada la situació de crisi, el passat 20 d’abril l’Espai Consum Responsable es va traslladar al món digital. Des d’internet, continua la promoció d’una nova cultura de consum i s’inicia un segon cicle d’activitats.

L’Espai Consum Responsable inicia el segon cicle d’activitats “Re-pensem el nostre consum #desdecasa”. Tots els actes d’aquest nou cicle de xerrades i presentacions treballaran com la presa de decisions de consum poden ajudar a contrarestar la crisi climàtica i algunes activitats estan programades dins el marc de la Primavera Verda 2020 i de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2020.

Així, per exemple, les persones podran assistir a una xerrada sobre consum responsable i canvi climàtic o a una altra sobre com incloure el decreixement energètic a la nostra quotidianitat.

A més, i continuant amb la sensibilització entorn una cultura de consum que posi les persones al centre, l’Espai Consum Responsable també organitza una conversa sobre models de felicitat i d´èxit personal i social sostenible.

En aquest segon cicle, també hi haurà activitats orientades a empreses i iniciatives de l’ESS, com la presentació d’una guia per capacitar equips de treball de càterings i serveis de restauració en matèria de sostenibilitat.

Es pot assistir a totes les activitats a través de la sala Espai Consum Responsable a la plataforma Jit.si de forma gratuïta i sense inscripció prèvia.

Podeu consultar l’agenda a continuació i, si voleu més informació, també us podeu dirigir a la pàgina web de l’Espai Consum Responsable.

2n Cicle d’activitats: Re-pensem el nostre consum #DesDeCasa

Xerrada “Consum Responsable i Canvi Climàtic”

21 de maig, 19.00 – 20.00 h

Organitzada pel Centre Cívic El Coll- La Bruguera amb la participació d’Espai Consum Responsable. Activitat dins la Primavera Verda 2020.

Les nostres decisions afecten, directament, al canvi climàtic. Podem afavorir-lo o mirar d’evitar-ne els seus efectes. Coneixerem com afecta el nostre model de consum a l’emergència climàtica i què podem fer per frenar-lo.

Presentació de la guia “12 passos per un càtering + sostenible” 

26 de Maig, 10.30 – 12.00 h

Organitzada per Espai Consum Responsable amb Plataforma Aprofitem els Aliments i Centre universitari de referència de Turisme, Hoteleria i Gastronomia- UB (CETT), i col·laboració de BONAPROFIT.

 Felipe Celis i Gaby Susanna presenten una guia en 12 passos per un càtering més sostenible a través de la capacitació dels equips de treball, fent còmplice el comensal i generant consciència! Tot amb l’objectiu d’alimentar el planeta sense carregar-nos-el.

Xerrada “Vida lenta i simplicitat voluntària”

2 de Juny, 18.00 – 19.30 h

Organitza Espai Consum Responsable amb la participació de Toni Lodeiro, Opcions.

Diverses propostes de models de felicitat i d´èxit personal i social sostenible, i alternatiu al consumisme i la velocitat i el productivisme avui imperants. Espai per compartir experiències, dubtes i idees pràctiques.

Xerrada “Decreixement energètic: Quanta energia necessitem?”

16 de Juny, 18.00 – 19.30 h

Organitza Espai Consum Responsable amb la participació d’Alfons Pérez de la Xarxa per la Sobirania Energètica i Luis González Reyes (Garúa i Ecologistas en Acción). Activitat en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2020.

Cada cop més veus diuen que és el moment d’apostar de forma decidida per un procés de transició energètica i conseqüent decreixement energètic. Que implica i perquè és tan important? En quin punt estem? Quanta energia realment necessitem? Des de les nostres cases, què podem fer per sumar-nos en aquest procés de transició? Quines eines, recursos i possibilitats tenim?

Sobre aquest tema, podeu mirar la conversa “L’ESS davant de l’emergència climàtica. Cap 4. Consum Responsable” on també intervé Alfons Pérez.

Recordeu que podeu assistir a totes les activitats a través de la sala Espai Consum Responsable a la plataforma Jit.si.