Activitats d’ecologia urbana, energia i crisi climàtica

15/07/2020 - 15:07 h

Al juliol es presenten les dades de seguiment d’emergència climàtica.

El proper 16 de juliol es farà l'acte de presentació de l'informe de seguiment de la Declaració d'Emergència Climàtica de Barcelona i el 28 de juliol es presenten els primers casos d’èxit d’autoconsum en edificis residencials.

Presentació de l’informe de seguiment de la Declaració d’Emergència Climàtica

El passat 15 de gener l’Ajuntament va declarar l’emergència climàtica i va presentar tot un seguit de mesures per a fer-hi front. Després de mig any d’aquesta declaració i de la crisi provocada per la covid-19, es presenta un nou informe que, entre d’altres, recull l’anàlisi de l’efecte del confinament en les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i altres variables ambientals.

El proper dijous 16 de juliol a partir de les 18.30 hores podeu seguir l’acte de presentació de l’informe de seguiment de la Declaració d’Emergència Climàtica de Barcelona al següent enllaç.

Trobada virtual: casos d’èxit en l’autoconsum compartit d’energia

L’autoconsum d’energia solar fotovoltaica és un recurs d’energia neta i renovable clau en la lluita contra l’emergència climàtica. A Barcelona ja hi ha diversos exemples d’edificis residencials que han apostat per aquest nou model d’autoconsum compartit per estalviar en les seves factures comunes i per contribuir a generar energia neta.

El proper dimarts 28 de juliol a les 16.30 h us convidem a participar en una trobada virtual per conèixer en primera persona les experiències de les comunitats de veïns que han apostat per l’autoconsum compartit. També presentarem les solucions que s’ofereixen tant des de l’Ajuntament de Barcelona, com per part d’empreses o comercialitzadores elèctriques per facilitar aquestes instal·lacions.

Per tal de participar-hi cal inscripció prèvia a través del següent formulari.