Les escoles amb entorns pacificats arribaran a 155 l’any 2022, 17 a Horta-Guinardó

10/05/2021 - 11:08 h

Urbanisme. Les actuacions inclouen reduir el nombre de carrils i la velocitat de circulació i crear espais plaça amb elements de joc

Els entorns de 155 centres educatius seran espais amb menys cotxes i, amb les actuacions previstes fins al 2022, es convertiran en llocs de trobada amb menys contaminació, més saludables i agradables. Les intervencions inclouen reduir el nombre de carrils i la velocitat de circulació, crear espais plaça amb elements de joc, reforçar la senyalització i instal·lar elements de seguretat. ​

Les actuacions planificades el 2020 (26, ja acabades) i el 2021 (74, que s’executaran entre juliol i agost per evitar el període lectiu) suposaran en total:

  • 14.150 metres quadrats d’asfalt convertits en espais d’estada amb bancs i elements de joc.
  • 16 carrers amb prioritat per als vianants.
  • 10 carrils de circulació menys​.

Ara els projectes d’execució de les 54 actuacions previstes per al 2022 estan en fase d’elaboració.

A Horta-Guinardó,  s’han pacificat i es pacificaran els entorns dels següents 17 centres educatius:

2020: Escola Mas Casanovas, Escola Taxonera, Escola de les Aigües, Institut Teresa Pàmies.

2021: Escola Bressol Municipal Marina, Escola Heura, Escola Parc del Guinardó, Institut Francisco de Goya, Escola Torrent de Can Carabassa, Centre Educatiu Sagrada Família – Horta, Escola Font d’en Fargas, Escola Àngels Garriga.

2022: Escola Bressol Municipal, Montserrat, Escola Estel-Guinardó, Escola Torrent d’en Melis, Centre Educatiu La Salle Horta, Escola Especial Mare de Déu de Montserrat.

Com s’escullen les escoles?

La selecció es decideix en coordinació amb el territori i prioritza:

  • Infants de 0 a 12 anys.
  • Zones amb complicacions de seguretat viària.
  • Àmbits amb alta contaminació de l’aire i acústica.

Més salut i benestar

La pacificació d’entorns escolars permet reduir els nivells de soroll i contaminació atmosfèrica i afavoreix la interacció veïnal als nous espais de trobada que es generen.

Per concretar quins són aquests beneficis, un total de nou escoles amb els accessos ja pacificats avaluaran tots aquests paràmetres durant aquest any.