Les formes de mobilitat sostenible s’imposen a La Clariana de Glòries

19/09/2022 - 14:37 h

L’activitat “Com has vingut?” detecta una majoria de públic que hi arriba a peu, amb bici o amb patinet

L’esplanada de gespa del Parc de les Glòries es va omplir aquest diumenge de jocs i activitats per celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i, a través de l’activitat “Com has vingut?”, l’organització ha detectat que el 74% dels participants hi van arribar a peu, amb bicicleta o amb patinet. En total, 117 persones van respondre aquesta pregunta a través d’un taller d’estampació. La dinàmica consistia a estampar dos segells: amb un segell s’indicava la forma de mobilitat i amb l’altre, el districte de procedència. 

Els resultats indiquen que mentre la majoria va optar per arribar-hi a peu, amb bicicleta o amb patinet, un 15% dels participants van optar pel transport públic i un 3% es van desplaçar amb vehicle elèctric. Pel que fa al transport privat de combustió, va ser la forma de mobilitat escollida pel 10% dels participants, la meitat dels quals venia de fora de Barcelona. Per districtes, la gran majoria de públic eren veïns i veïnes de la zona. Concretament, el 51% de participants venien del mateix districte de Sant Martí i un 26%, de l’Eixample

L’activitat “Com has vingut?” estava inclosa en el programa d’activitats organitzat per la XEAB, Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona en motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat 2022. Centenars de persones van assistir a la jornada i van poder jugar amb les instal·lacions lúdiques “Gargot de bicicletes”, apuntar-se al taller de fabricació d’alforges amb retalls de texans o a la “Ruta per descobrir la sostenibilitat al Parc de les Glòries”.

El diumenge 9 d’octubre, La Clariana de Glòries tornarà a ser l’escenari de més activitats per a tots els públics organitzades per la XEAB, la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona.